Bine de știut – tipar, format și număr de pagini

Bine de știut – tipar, format și număr de pagini

În primul rând, înainte de a începe colaborarea cu noi, trebuie să te decizi câte exemplare din ziarul personalizat vei vrea să tipărești. În cazul publicațiilor pe hârtie autentică de ziar, tirajul trebuie să fie de minimum 1.000 de exemplare. Însă, există și cea de-a doua variantă, la care au apelat aproape toți foștii noștri „complici” – listarea la un centru digital. Costurile sunt minime (câțiva lei/exemplar) și este la alegerea ta suportul pe care imprimi. Hârtia disponibilă în centre digitale este de mai multe feluri și împreună vom alege cea mai bună variantă. Astfel de lucruri pot fi rezolvate prin telefon în discuția directă dintre noi și operatorul de la centru digital ales de tine.

Despre formatul ziarului. În general, noi am realizat ziare pe A3 care, îndoit, rezultă o publicație A4. Am avut solicitări și pentru A2, dar problema întâmpinată a constat în faptul că centrele digitale actuale nu dețin echipamente pentru listare față – verso la un format atât de mare. Astfel, cea mai bună alegere din punctul acesta de vedere este realizarea ziarului pe A3 pentru a rezulta o publicație A4.

Număr de pagini. După cum am menționat și în paginile site-ului nostru, oferta noastră standard este ziarul cu 4 pagini (se listează o singură foaie A3 față – verso) și cel cu 8 pagini (se listează două foi A3 față – verso). Realizăm și ziare cu un număr de pagini mai mare, dacă este necesar (12 – 16 – 20 – 24 – 28 – 32 etc.).

Cu drag, Alina.

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *