Important – ce fotografii avem nevoie la un ziar

Important – ce fotografii avem nevoie la un ziar

Cele mai importante componente ale unui ziar personalizat sunt fotografiile. Acestea trebuie să fie de dimensiuni cât mai mari, cât mai clare, cât mai multe și, eventual, realizate de un fotograf profesionist. Poze de pe Facebook sau de pe alte rețele sociale nu sunt recomandate pentru că au rezoluții afectate de formatări.

Un exemplu concret. Să spunem că vrei să facem un trucaj cu „victima” ziarului. Îl facem Superman sau Superwoman. De pe o poză luată de pe Facebook sau făcută cu un telefon trebuie să „extragem” doar capul „victimei”. Dacă punem această imagine pe o imagine de mari dimensiuni cu supereroii menționați mai sus, atunci diferența va fi majoră. Din acest motiv avem nevoie de fotografii cât mai bune.

Modul de prelucrare. Trebuie să știm de la început intenția ta în ceea ce privește varianta listării la un centru digital a ziarului sau tipărirea lui la o tipografie întrucât, în primul caz, fotografiile sunt prelucrate RGB, iar în celălalt caz în format CMYK. Să spunem ca facem un spread (pagină dublă de ziar, fără trecere) la un ziar de nuntă. De obicei, folosim zeci de poze pentru realizarea acestui spread. Există posiblitatea de a schimba RGB în CMYK, dar absolut toate fotografiile vor trebui convertite individual, proces suplimentar care poate atrage decalarea deadline-ului.

Cu drag, Alina.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *